Historie

Camping International

 

In juni 1958 startten onze ouders en grootouders, Adrie en Koos Horst met hun kinderen, Camping “International “op 1,33 ha.. Door de watersnoodramp van 1953 was hun bedrijf, een boomgaard met appels, peren en allerlei soorten bessen, verloren gegaan. De boomgaard kwam onder het zoute water van de Oosterschelde te staan en het inkomen van de familie ging verloren. Vader Horst hielp na “de ramp” mee het zwaar getroffen eiland weer op te bouwen. Een tijd van zeer zwaar werk, waarbij weinig mechanisatie mogelijk en voor handen was.

Na die periode leek het de familie beter een ander inkomen te zoeken, de opbrengst uit de boomgaard was geen vetpot geweest. Kees de Vroomen, zwager van de familie, kwam toen met het idee een camping te beginnen.
Kees zwierf met zijn vrouw Bertha toen al door heel Europa en zag de recreatie overal opkomen. De naam “International” was hierdoor snel bedacht. En zo was één van de eerste recreatiebedrijven in Renesse geboren.

Een gezellige, maar drukke tijd brak aan. Windsingels planten, een waslokaaltje en een winkeltje maken in de oude fruitschuur en op de zolder van diezelfde schuur woon- en slaapruimte en een kookhoekje voor de familie creëren. Het waslokaaltje telde vier toiletten en twee wasbakken met koud, stromend water.
Opa Paauwe, de vader van moeder Horst, realiseerde de verbouwwerkzaamheden. Reclame voor de camping maken en vele andere nieuwe werkzaamheden werden gezamenlijk aangepakt. Vaak hielpen zussen en broers van Moeder Horst mee.

Ieder jaar werd wel iets nieuws aangepakt en inmiddels herken je de camping van vroeger niet meer terug. Alleen de gastvrijheid, die is nog hetzelfde gebleven!

Even geduld alstublieft